Föreningen Lärare i Samhällskunskap mot nya mål!

jcIIDet var första gången den nyvalda församlingen träffades. Utanför en tvehågsen kyla som ven runt kontorshusens tegelfasader i ett snögrått Sollentuna centrum. Inne i mötesrummets ombonade skolvärme en elektrisk, vibrerande stämning. Riksstyrelsen för föreningen i samhällskunskap  diskuterade förändringsarbete och framtid.

Som föreningens ordförande och som en av deltagarna runt det ovala konferensbordet konstaterar jag att föreningens arbete med en nystart fortsätter. Utgångspunkten fortsätter att vara frågor om vad en modern ämnesförening ska arbeta med och vad vi kan fylla för funktion för våra medlemmar. På vilka sätt kan vi stärka samhällskunskapens ställning i det svenska skolväsendet, vara en kraftfull aktör i samarbete med organisationer, andra föreningar och myndigheter, och bidra till byggandet av en gedigen, forskningsbaserad, profession?

De mest påtagliga resultaten av styrelsemötet återfinns i de målsättningar som föreningen formulerat, på lång och på kort sikt. Det handlar om förbättringar i föreningens inre funktion men också om att planera aktuell och kvalificerad fortbildning för våra medlemmar. Vad står överst på önskelistan när det gäller kompetensutveckling om man är lärare i samhällskunskap? När vi vet svaret på den frågan ska vi arrangera den utbildningsdagen!
Föreningen spänner i och med den symboliska nystarten bågen hårt! Kvalité kommer dock självklart före kvantitet i detta läge. Det vi gör ska vara väldigt bra. Vi är inte nöjda med mediokra förväntningar, FLS vill mer. Att vara lärare i samhällskunskap är ett mycket givande, högt kvalificerat och väldigt roligt yrke. Ur ett samhälleligt perspektiv är det dessutom fundamentalt viktigt – FLS ska vara medlemmarnas förening och försöka eftersträva den excellens som medlemmarna varje dag demonstrerar i klassrum runt om i landet. Det innebär, med rätta, väldigt höga förväntningar!
Det kommer att bli en häftig resa! Jag hoppas att du vill följa med. Nystarten blir då både roligare och bättre. Tillsammans kan vi skapa något att vara stolta över! Jag vet detta. Jag upplevde det nämligen samtidigt som vinden blåste sin kalla andedräkt runt husknutarna en blekgrå lördagsförmiddag i Sollentuna centrum.

Nu kör vi!

/Johan

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Publicerat i Nyheter, Ordförande har ordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: