Ordförande har ordet

jcIIEldarna har brunnit i valborgsnatten. Politiska åsikter saluförts vid demonstrationerna på arbetarrörelsens högtidsdag. Röstkorten till EU-parlamentsvalet har skickats ut och magnolian har blommat. Det är vår!

Som FLS-ordförande känns det inte speciellt långsökt att se detta metrologiska faktum som en analogi över tillståndet i föreningen. Det är mycket som är nytt och spirande. Styrelsens satsning på hemsidan fortsätter med oförminskad styrka och entusiasmen även i övriga frågor, stort som smått, leder tankarna till den brusande ostoppbara kraften hos en vårflod. Vi har vind i ryggen och ljusare tider framför oss. Hårt arbete har lagt grunden för detta och även fortsättningsvis kommer det att krävas oförtröttlighet.

Ibland är förändringar också smärtsamt. Vi minns Karin Boyes odödliga ord om att ”visst gör det ont när knoppar brister”. Jag påminns om sanningshalten i detta när jag får mail och samtal från medlemmar som påpekar att de saknar föreningens tidskrift FLS aktuellt. Trots att det är två år sedan beslutet om nedläggning av tidskriften togs visar det faktumet hur högt ni medlemmar värderat tidningen och det jobb de ansvariga redaktörerna la ned. Även jag saknar känslan av FLS aktuellt i händerna. Trots det ångrar jag inte beslutet att lägga ned tidskriften. Det var ohållbart att i en ideell förening fortsätta utgivningen. Tråkigt men likafullt oundvikligt. Föreningens nya webbplats, fls.nu, har potential att bli samma källa till inspiration och förkovran i angelägna ämnen som tidningen tidigare var. Har du inte redan besökt den rekommenderar jag den varmt!

När detta skrivs har föreningens fortbildning om EU-parlamentsvalet just genomförts, en redogörelse kommer snart här på fls.nu. Redan innan det eventet var avslutat har planeringen inför nästa påbörjats. Att det finns många tänkbara fortbildningsarrangemang med relevans för samhällskunskapslärare blev uppenbart på riksstyrelsens senaste möte där frågan blev den som diskuterades längst. Vår ambition är att anordna den fortbildning våra medlemmar önskar, därför är jag och övriga i styrelsen väldigt tacksamma för alla förslag och idéer. Vilken är din önskefortbildning? Gå in på fls.nu/fls-fortbildning och lämna dina tankar och idéer!

Våren är en härlig årstid. Vi går mot ljusare tider. Hoppas du hänger på! Och snart kommer sommaren..

/Johan

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Tagged with: , ,
Publicerat i Ordförande har ordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: