Ordförande har ordet

prästkrage

Skolavslutning. Jag har i år varit på två stycken, på min arbetsplats och på min dotters skola. Vid båda ceremonierna sjöngs traditionsenligt Den blomstertid nu kommer. För mig personligen har framförandet av psalmen kommit att utvecklas till symbolik, en sekulariserad rit i gemenskap med andra, ett slut och en början på samma gång. En påminnelse om att det västerländska samhällets linjära tidsuppfattning existerar parallellt med årstidernas cykliska växlingar. För mig är det en trösterik tanke. Nästa läsår får man en ny möjlighet, en chans att förbättra eventuella tillkortakommanden. Samtidigt också glädjas och bygga vidare på det som fungerat och varit bra.

Läsåret är alltså slut. Sommaren är här och ett förhoppningsvis härligt lov väntar. Tid för eftertanke och reflektion. Självklart ska ledighet användas för rekreation, avkoppling och för att göra sådant som annars inte hinns med. Att planera nästa läsår finns nog med all rätt väldigt långt ned på att-göra-listan för sommarlediga lärare. Det är med anledning av det som aktiviteten på föreningens webb-plats kommer att vara betydligt lägre under en tid framöver. Innan skolorna startar i augusti kommer vi återuppta arbetet med att skriva inlägg som medlemmarna förhoppningsvis uppfattar som relevanta. De allmänna valen (särskilt till riksdagen) och privatekonomi är några av de områden som vi kommer att bevaka lite extra.

Besöksstatistiken för föreningens webbplats visar att det arbete som styrelsen gjort under våren markant ökat intresset för föreningen. Det är något som vi även kan se i ett ökande antal medlemmar. Det är förstås väldigt glädjande. Medlemmar kan även räkna med att vi kommer arrangera fortbildning och även i övrigt försöka skapa så mycket mervärde som möjligt till dem som väljer att vara en del av FLS.

Till dess hoppas jag att ni får en riktigt fin sommar!

/Johan Ceder
Ordförande FLS

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Publicerat i Ordförande har ordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: