Välkomna åter!

johan ceder

Hösten är här. Skolorna har återigen slagit upp portarna och hälsat alla barn och ungdomar välkomna. Även landets lärare är sedan en tid tillbaka på sina arbetsplatser och jag vill härmed ta tillfället i akt att hälsa alla er välkomna till ett nytt läsår tillsammans med FLS. För dig som är lärare i samhällskunskap är det troligt att du tillsammans med eleverna rivstartar läsåret med att bevaka de allmänna valen. Se då till att du håller dig uppdaterad genom att regelbundet besöka fls.nu där vi lägger upp relevant material för lärare i samhällskunskap. Har du något material eller förslag på hur man kan arbeta med valet är du givetvis välkommen att kontakta föreningen på flsriks@outlook.com.

Skolan tycks bli en viktig fråga för många väljare även i årets val. Det är naturligtvis positivt att dess förutsättningar fortsätter att engagera och det tycks som att många politiker äntligen inser att skolan faktiskt är en av de viktigaste samhälleliga institutionerna vi har. Förhoppningsvis stannar det inte vid tomma löften och läpparnas bekännelser. Då samstämmigheten om skolans betydelse är massiv från politiskt håll känns det ändå hoppfullt inför framtiden!

I våras hamnade skolan i hetluften genom den debatt som utbröt då de tolkningar Skolverket gjort avseende regelverket kring politiska partiers deltagande i skolans värld väckte upprörda känslor. Som samhällskunskapslärare tycker jag att debatten är väldigt intressant och kanske kan den till och med användas som en del i undervisning om mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och demokrati? Utan att ta några sakpolitiska ställningstaganden anser jag att också denna text är väldigt intressant och tror att den kan ge utgångspunkter för givande diskussioner.

Jag hoppas att du som medlem håller dig uppdaterad på vad som händer genom att besöka vår sajt, diskutera med oss via mail och sociala medier och att du inte tvekar att höra av dig om det är något du undrar över eller vill föreslå.

Till er alla, både gamla och nya medlemmar; välkomna till FLS-läsåret 2014-2015!

/Johan

Ordförande FLS

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: , , , ,
Publicerat i Ordförande har ordet, Skolpolitik, Valåret 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: