Studieresa till Tibet

tibetDen ideella föreningen Närmare Tibet inbjuder samhällskunskapslärare till deras informationsträffar kring deras studieresor till Tibet. Resorna går till Dalai Lamas hemort Dharamsala i norra Indien. Här lever cirka 20 000 tibetaner på Himalayas sluttningar. Under resan får man uppleva den tibetanska kulturen på nära håll och får också kunskap om situationen i Tibet och i exil.

Reseprogrammet är utformat för att ge en helhetsbild av tibetansk politik, religion, kultur, konst, natur och sociala frågor. Under resan får man träffa ministrar i exilregeringen, besöka Dalai Lamas tempel, träffa barn och lärare i skolan för flyktingar, lära sig om buddhistiskt konsthantverk, vandra upp i Himalaya och bo på klostret Zabsang Choekhorling i två nätter tillsammans med unga munkar och lära sig några av grunderna i buddhismen.

Informationsträffar hålls i Gamla stan, Stockholm, den 11/9, 25/9 eller 9/10 kl 18–19.45. OSA på info@narmaretibet.se så skickas adress ut.  En mer utförlig beskrivning av resan finns på www.narmaretibet.se.

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: ,
Publicerat i Fortbildning, Internationellt, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: