”Forskning om samhällskunskap 2013” – Första utgåvan av FLS översikt av forskning!

Det du just nu håller i din hand, alternativt fixerar med blicken på skärmen, är den första utgåvan av Föreningen lärare i samhällskunskaps (FLS) skrift ”Forskning om samhällskunskap”. Det är med glädje och stolthet vi kan presentera detta för föreningen nya och återkommande dokument. […] Då det vetenskapliga sättet att närma sig världen via forskning och beprövad erfarenhet är den självklara utgångspunkten för den professionelle läraren hoppas vi att översikten kan fungera dels som orientering kring fältet som helhet men också visa på studier där den enskilde läraren kan välja att fördjupa sig.

framsida_översiktSå inleder FLS ordförande Johan Ceder sitt förord till den första utgåvan av FLS nya skrift ”Forskning om samhällskunskap”.

Genom denna skrift vill FLS lämna sitt bidrag till spridningen av forskningsresultat och utvecklingen av samhällskunskapslärarkollegiets gemensamma kunnande i och om sin undervisning. Översikten baseras på databassökningar gjorda av FLS, varur föreningen sedan valt ut intressanta studier efter vissa kriterier. Översikten innehåller ett brett spektrum av studier, från studier om samhällskunskapsämnet i sig självt till studier om undervisningsmetoder och liknande.

Den initiala målsättningen för FLS är att ge ut en utgåva per år, där forskning från det föregående året presenteras. I denna första utgåva ingår därför studier som publicerades under 2013.

Vi hoppas att översikten kan bidra till ytterligare fördjupning och förkovran!

Översikten skickas ut till samtliga medlemmar via e-post under denna vecka. Om du inte har fått översikten kan det bero på att vi har en felaktig e-postadress registrerad i medlemsregistret. Skicka i så fall ett mail med ditt namn från den e-postadress du vill ha registrerad till flsriks@outlook.com.

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: , , , ,
Publicerat i Ämnesdidaktik, FLS forskningsöversikter, Forskning, Nyheter, Samhällskunskap, Utbildningsvetenskap och pedagogik
En kommentar på “”Forskning om samhällskunskap 2013” – Första utgåvan av FLS översikt av forskning!
  1. […] året har föreningen också lanserat sin nya skrift med forskning om samhällskunskap. Denna kommer självfallet att återkomma även under kommande verksamhetsår, exklusivt för alla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: