Ordförande har ordet

jcIII och med föreningens årsmöte i slutet av oktober markerades slutet för ett mycket spännande verksamhetsår för FLS. Vad kunde passa bättre för att högtidligen markera verksamhetsårets slut än att få tillfälle att förkovra sig i forskning om bedömning och betygsättning i samhällskunskap? Fil.lic Christina Odenstad höll en spännande föreläsning om sin forskning i ämnet. Min uppfattning är att det är precis sådan typ av fortbildning som FLS ska arrangera för sina medlemmar. Håller du med? Låt oss gärna ta del av dina idéer, skriv till styrelsen här!

Årsmötet handlar självfallet inte om att betygsätta den avgående styrelsens arbete, men om vi ändå ska försöka oss på en summativ bedömning av det gångna verksamhetsåret så finns det flera saker som är värda att uppmärksamma.

Sedan den nya webbplatsen lanserades i februari 2014 har över 80 artiklar och inlägg publicerats. Borträknat semestermånaderna då vi tog en liten paus i uppdateringarna av sidan är det nästan tio inlägg i månaden eller ett inlägg var tredje dag! Det måste vara en rik produktion för att komma från en förening som drivs helt med ideella krafter! Att kunna upprätthålla denna produktion hade självfallet inte känts lika kul och inspirerande om vi inte fått det gensvar vi får – tiotusentals personer har besökt och fortsätter att besöka fls.nu!

Under verksamhetsåret har styrelsen också lyckats uppnå samtliga kortsiktiga mål som styrelsen satte upp vid det första styrelsemötet efter det förra årsmötet. Det gäller såväl att anordna fortbildningsarrangemang, att skapa mer medlemsnytta samt att rekrytera fler medlemmar. FLS har haft en kraftig medlemsökning under året vilket är oerhört positivt.

Under året har föreningen också lanserat sin nya skrift med forskning om samhällskunskap. Denna kommer självfallet att återkomma även under kommande verksamhetsår, exklusivt för alla medlemmar.

Styrelsen har under året gjort stora lärdomar. En oumbärlig resurs avseende kompetens, erfarenhet och värme har den långvarige styrelseledamoten Leif Jarlén varit. I och med årsmötet i år lämnade Leif nu sin post i styrelsen och han efterlämnar sig ett stort tomrum i föreningens centrala nervsystem. Därtill har också Carl Bexell och Peter ”Pidde” Nilsson lämnat styrelsen.

Samtidigt har nya krafter tagit plats i styrelsen som kommer att bidra till FLS fortsatta utveckling som ämneslärarförening. Det är Carina Lundin (Njurunda), Andreas Qvistberg (Uppsala) samt Pontus Bäckström (Tumba). Vi hälsar dessa varmt välkomna till styrelsen!

Därmed får det vara nog med att titta i backspegeln, nu blickar vi framåt mot 2015! Häng med!

Johan Ceder
Ordförande FLS

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Publicerat i Ordförande har ordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: