Delta i utprövning av en ny nyhetssajt för skolan

I januari lanseras en första version den nya nyhetssajten nukunskap.se. Bakom sajten står journalisten Lisa Blohm. Inför uppstarten söker hon nu ett tiotal pilotklasser runt om i landet för utprövning av tjänsten under vårterminen. I första hand söks pilotklasser i åk 4 till 7.

Ambitionen med sajten är att underlätta för lärare att arbeta med nyheter i olika ämnen och att öka elevers förståelse för omvärlden och förmåga att hantera information.

En nyhet i veckan kommer att väljas ut ur nyhetsflödet och tas på olika sätt vidare med sidospår och fördjupningar, med fördel utifrån frågor från elever. Det kan bli intervjuer med forskare, enkäter till läsarna, länkar till filmklipp, till statistik och så vidare. Det blir också ett nyhetsquiz varje vecka. Några sådana, där den tänkta målgruppen är mellanstadieelever, har testats nu i höst. Det senaste quizet från den 8 december finner ni här.

Pilotklasserna får fri tillgång till sajten och använder den på valfritt sätt i undervisningen. Deltagande elever och lärare får sedan delta i en utvärdering av tjänsten under våren 2015. Den som är intresserad av att delta eller som vill veta mer kan kontakta Lisa Blohm på 0733-39 26 22 eller lisa@nukunskap.se.

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Tagged with: , ,
Publicerat i Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: