Statistikskolan på SCB

Är du intresserad av statistik och statistisk metod? Eller har du vetgiriga elever som hungrar efter fördjupning? Eller är det bara som så att matematiklärarkollegan fortsatt tjatar om att ni måste hitta ett lämpligt ämnesöverskridande samarbete? Oavsett vad så kan SCB:s Statistikskola vara något för dig!

I statistikskolan skriver olika medarbetare på SCB artiklar om sina specialområden, gällande allt från hur man ska tänka kring diagram, om man ska välja att göra tvärsnitts- eller kohortsstudier eller om hur arbetslöshet definieras hos olika statliga myndigheter.

Och om matematiklärarkollegan fortsatt söker intressant ämnessamarbeten? Ja, varför inte föreslå att titta lite närmre på hur SCB viktar resultaten i partisympatiundersökningarna?

Bildkälla: SCB:s Statistikskola

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: , , ,
Publicerat i Material och stoff, Statistik, Undervisning
En kommentar på “Statistikskolan på SCB
  1. […] ett tidigare inlägg tipsade vi om SCB:s statistikskola som innehåller en rad artiklar skrivna av SCB:s experter på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: