Save the date: FLS anordnar fortbildningskonferens med Karlstads universitet

Fortbildning om privatekonomi, 23-24/9 2015 på Karlstads universitet

Välkommen till en konferens för dig som är ämneslärare, lärarstuderande eller lärarutbildare i samhällskunskap.

Fokus på privatekonomiska frågor i skolans läroplaner har ökat. En anledning till det är de ungas förändrade konsumtionsvanor och ökade skuldsättning. Vill du lära mer om hur du kan göra din undervisning i privatekonomi angelägen och inspirerande för dina elever?

I GY 11 kom en förskjutning från nationalekonomi till privatekonomi i samhällskunskapsundervisningen på gymnasiet. Många samhällskunskapslärare upplever att de behöver fortbildning för att kunna bedriva en bra undervisning i privatekonomi. Är du en av dem?

Anmäl dig då till Privatekonomi i undervisningen, en konferens som är skräddarsydd för dig av Karlstads universitet i samarbete med Föreningen lärare i samhällskunskap (FLS), och Konsumentverket. Det blir två dagar där olika perspektiv, utmaningar och möjligheter kring undervisningen i privatekonomi är i centrum. Konferensen blir en lärorik mix av föredrag och avslutas med storseminarier där goda undervisningsexempel presenteras och diskuteras av yrkesverksamma lärare. Syftet är att du som deltagare ska få inspiration, kunskap och praktiska verktyg till din undervisning i privatekonomi.

Pris och anmälan

Konferensen äger rum 23-24 september 2015 i Lagerlöfsalen, Karlstads universitet. Priset är 1150 kr exklusive moms (1438 kr inkl moms). Lunch, fika och middag ingår. Anmälan görs via länken www.privatekonomi.axaco.se, senast 10 september. Obs! Din anmälan är bindande efter den 10 september, men kan överlämnas till kollega.

Program

Klicka på bilden nedan

Utställare

Medfinansiärer till konferensen har möjlighet att ställa ut information om den egna verksamheten. Plats inkluderar luncher, fika och middag för två personer samt en utställarplats med bord, stolar, wifi och el. Övriga utställare betalar 3000: – för plats inkluderat luncher, fika och middag för två personer samt en utställarplats med bord, stolar, wifi och el. Arrangören förbehåller sig rätten att bevilja/neka utställare utställningsplats.

Övrigt

Arrangörerna reserverar sig mot eventuella ändringar i programmet

Karlstad universitet i samarbete med Föreningen lärare i samhällskunskap (FLS) och Konsumentverket.

Medfinansiärer: Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Tagged with: , , ,
Publicerat i Föreningsrelaterat, Fortbildning, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: