Ordförande har ordet

Om professionell ynnest, unik fortbildning och sommarhälsningar!johan ceder

Så här alldeles i slutet, och betraktat i backspegeln, gick läsåret fort. Det är ett läsår som för samhällskunskapslärare innehållit många händelser i vår omvärld som säkert lämnat spår i undervisningen. Riksdagsval, decemberöverenskommelse, Ukraina-kris och ekonomiska bekymmer i EMU-länder för att nämna några. Ämnets karaktär och kopplingen till aktualiteter i en föränderlig värld gör att undervisningens innehåll kan (åtminstone vid en ytlig betraktelse) se väldigt olika ut mellan olika läsår. Personligen anser jag denna omständighet vara en professionell ynnest och en av anledningarna till att ämnet samhällskunskap är så intressant och givande.

Innan jag önskar er alla en riktigt skön ledighet och en trevlig midsommar vill jag uppmärksamma er på att ni inte får missa höstens stora fortbildningshändelse, konferensen om undervisning i privatekonomi. Det är FLS, Karlstads universitet och Konsumentverket som är arrangörer och konferensen riktar sig till ämneslärare i samhällskunskap och lärarutbildare, se programmet här. Det är min övertygelse att detta kommer bli ett unikt tillfälle att utveckla professionen, boka in dig och säg till kollegorna att göra det samma redan nu! Ser fram emot att träffa er alla i Karlstad den 23 september.

Då sommaren nu är här och med den en välförtjänt ledighet tar sin början, kommer också aktiviteten på www.fls.nu att bli något lägre. I augusti återgår givetvis uppdateringsfrekvensen av intressanta och användbara artiklar och inlägg till normal nivå.

Avslutningsvis, och som utlovat, önskar jag er med det sagt er alla en riktigt skön ledighet och en trevlig midsommar!

Varma FLS-hälsningar,

Johan Ceder

Ordförande FLS

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: , ,
Publicerat i Föreningsrelaterat, Fortbildning, Ordförande har ordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: