Ordförande har ordet

Nytt läsår – hoppas vi ses!

jcIIVädret blev kanske inte riktigt så bra som önskat, jag hoppas att ni alla trots detta haft en fin ledighet!  Nu börjar snart ett nytt läsår för många lärare runt om i landet. För FLS del är en av höjdpunkterna under den kommande terminen den konferens om undervisning i privatekonomi som vi arrangerar tillsammans med Karlstads universitet och Konsumentverket.

Konferensen tar avstamp i de förändrade ämnesplaner som kommit på senare år där privatekonomiska frågor skrivits fram betydligt tydligare. Många SO/SH-lärare är kompetenta, vana och bekväma i undervisning om samhällsekonomi då det är en av de discipliner som bygger ämnets karaktär. Det har ofta ingått nationalekonomiska inslag under lärarutbildningen och de har skaffat sig solid erfarenhet från den dagliga praktiken. Om styrdokumentens skrivningar skiftar fokus från traditionella makroekonomiska teorier (väl kända av lärarprofessionen) till ett mer individualistiskt sätt att se på undervisningens syfte som en möjlighet för eleven att fostras till en medveten konsument med god kännedom om de rättigheter och skyldigheter som åtföljer den rollen ger detta flera utmanande utgångspunkter och nya didaktiska överväganden.

Det är den ovan beskrivna situationen som varit utgångspunkt för planeringen av konferensen. Det problematiserande perspektivet kommer förhoppningsvis under konferensens avslutning att mynna ut i mer lösningsorienterade diskussioner.

Förutom att vara en av årets bästa fortbildningshändelser kommer konferensen också att ge en unik möjlighet att träffa andra yrkesverksamma under trivsamma former. Jag hoppas att vi ses i Karlstad 23-24 september!

Bästa FLS-hälsningar,

Johan Ceder
Ordförande FLS

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: , , , ,
Publicerat i Ordförande har ordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: