Lärare sökes till studie om skolreformer

Will Shepard vid Stockholms universitet ska skriva en avhandling om hur skolreformer påverkar lärares förutsättningar att genomföra sitt arbete. I fokus står de senaste två vågorna av utbildningsreformer som gymnasielärare i Sverige varit del av.

Han söker nu åtta gymnasielärare som är villiga att dela med sig av sin yrkeserfarenhet från det svenska gymnasieskolsystemet. Lärarna skall antingen ha minst fem års erfarenhet innan 1989 eller fem års erfarenhet innan 2011. Målet med studien är att jämföra erfarenheterna från fyra lärare som upplevde vågen av reformer i början av 90-talet med fyra lärare som upplevde gymnasiereformen år 2011. I intervjun, som tar 15 till 20 minuter, behandlas bland annat hur lärarna uppfattade villkoren för sin undervisning innan reformerna och vilket stöd som gavs i samband med reformerna.

Den som är intresserad av att delta i studien kan skicka ett mejl till williamshannonshepard@gmail.com eller ringa densmme på 0704-224858.

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Publicerat i Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: