Ny lärobok i ekonomi – vinn ett exemplar!

Ekonomifakta har tillsammans med Klas Eklund och Studentlitteratur gett ut en ny lärobok, ”Vår ekonomi – i korthet”, som riktar sig till gymnasieskolans samhällskunskapsundervisning. I inlägget nedan beskriver Ekonomifakta själva boken.

Vinn en bok! Om du är medlem i FLS kan du vinna ett eget exemplar av boken. Fyll i detta formulär för att delta i utlottningen. Inte medlem? Då kan du bli det här! Totalt lottas fem böcker ut.

***

Att förklara hur ekonomin fungerar är knepigt. Speciellt när publiken är gymnasieungdomar. Därför har Ekonomifakta tagit hjälp av Klas Eklund och gett ut boken ”Vår ekonomi – i korthet” samt filmserien ”Klas förklarar”.

Varje dag möts vi av nyheter om ekonomin. Bostadsköerna växer, inflationen sjunker, utrikeshandeln ökar. Trots detta stora informationsflöde är det inte helt självklart hur allt hänger ihop. Inte heller hur det påverkar oss i vår vardag.

För att unga ska få de verktyg som krävs för att kunna förstå och delta i samhällsdebatten har Ekonomifakta i samarbete med Studentlitteratur gett ut boken ”Vår ekonomi – i korthet” av Klas Eklund, en av Sveriges främsta läroboksförfattare och mest meriterade ekonomer. I boken förklaras centrala nationalekonomiska begrepp och mekanismer på ett pedagogiskt sätt, anpassat för gymnasiet.

Som ett komplement till boken finns nu också filmserien ”Klas förklarar”. I fem korta filmer får eleverna lära sig om utbud och efterfrågan, arbetsmarknaden, inflation och deflation, tillväxt och miljö ur ett nationalekonomiskt perspektiv.

Både boken och filmerna, samt övningsuppgifter till boken, finns på Ekonomifaktas hemsida: www.ekonomifakta.se/skola. Där hittar du också annat spännande skolmaterial från Ekonomifakta som kan användas som inspiration i undervisningen.

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Tagged with: , , ,
Publicerat i Ekonomi, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: