Ordförande har ordet

Tid för självkritik och årsmöte

FLS konferens om undervisning i privatekonomi som var planerad, tillsammans medjohan ceder Konsumentverket och Karlstads universitet, 23-24 september blev på grund av för få anmälda tyvärr inställd. De anmälda har sedan en tid tillbaka fått information om detta. De som arbetat med att planera konferensen har lagt mycket tid och engagemang i projektet, därför känns det extra tråkigt. Arrangörsgruppen har hela tiden haft ett fokus mot vad vi tror kan vara av intresse för lärare i SO och samhällskunskap och upplevt privatekonomi som ett sådant område. Vi tror även fortsatt på den tanken. Det är därför vår förhoppning att vi kommer att kunna genomföra konferensen vid ett senare tillfälle. Innan det blir aktuellt kommer vi självklart att utvärdera och undersöka vad det var som gjorde att inte fler valde att anmäla sig. Vi kommer att skicka ut en enkät, intervjua ett mindre antal lärare om hur de ser på fortbildning och diskutera resultaten i arbetsgruppen. Om du som läser detta har tankar om innehåll, kostnad, tidpunkt, inbjudan eller något annat är du mer än välkommen att kontakta oss. Vi vill veta hur du ser på dessa frågor, allt för att kunna arrangera den bästa möjliga fortbildningen för våra medlemmar!

Nästa tillfälle att förkovra sig i FLS-regi blir under årsmötet som i år hålls den 14 november i Stockholm. Som brukligt är kommer vi kombinera det med ett intressant föredrag, denna gång är SCB inbjudna för att prata om hur man som lärare i samhällskunskap kan arbeta med statistik som samhällsvetenskaplig metod. Vi hoppas, utöver ovanstående, kunna få till ytterligare en intressant programpunkt innan själva årsmöteshandlingarna tar vid. Ett tillfälle som dessutom innebär en möjlighet att träffa ämneskollegor för intressanta samtal. All information om årsmötet kommer att publiceras på hemsidan, är du medlem och prenumerant på nyhetsbrevet kommer du också få information den vägen.

Hoppas att vi ses den 14:e november!

Bästa FLS-hälsningar,

Johan Ceder
Ordförande FLS

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: , , , , , ,
Publicerat i Föreningsrelaterat, Ordförande har ordet
En kommentar på “Ordförande har ordet
  1. Leif Jarlén skriver:

    Förtröttas inte. Ni i nya styrelsen gör ett utomrdentligt arbete. Önskar er lycka till. Tyvärr har jag inte möjlighet att vara med vid årsmötet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!