Klimatförhandlingar i Paris

Klimatmötet i Paris närmar sig med stormsteg. Förutsättningarna för etmängden koldioxidt bindande avtal med alla länder ser bättre ut än på länge även om stora utmaningar för politiker på alla nivåer väntar. Klimatmötet i Köpenhamn för sex år sedan anses vara ett stort misslyckande. Dagens Nyheter har i samband med mötet, som äger rum i slutet av november, en artikelsatsning som de kallar ”Världen ställer om”:


utsläppenUtrikespolitiska Institutet erbjuder också ett digitalt läromedel för lärare som vill undervisa specifikt om klimatmötet (på grundskolan kan ju ett samarbete med geografin, hem- och konsumentkunskap och/eller NO-ämnena vara en god idé). Materialet är tänkt att kunna bidra till att öka förståelsen för vad som står på spel och hur hinder och möjligheter ser ut inför mötet. Instuderingsfrågor finns också. Materialet är inte offentligt utan beställs på info@ui.se kostnadsfritt.

I denna länk hittar du pedagogiskt alla former av evidens för att det är människan som skapat klimatförändringarna inte något annat (obs att du bör se på denna i datorn för full effekt). Eller varför inte fundera på frågan ur filosofiskt perspektiv?

/Elias Dietrichson

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: , , , , , , ,
Publicerat i EU, Internationella relationer, Internationellt, Material och stoff, Samhällsfrågor, Undervisning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: