Föreläsning med freds- och konfliktforskare

världen konflikt

Peter Wallensteen är professor vid institutionen för freds- och konfliktforskning i Uppsala universitet samt Kroc Institute for International Peace Studies på University of Notre Dame, USA. Wallensteen arbetar med en konfliktdatabas som Institutionen för freds- och konfliktforskning tagit fram. Institutionen har under hans ledning kontinuerligt samlat och samlar in data som presenteras i en konfliktencyklopedi under namnet ”Uppsala Conflict Data Program”. Där kan man läsa om världens alla konflikter, fredsavtal och så kallade ”spoilers” dvs. personer/organisationer som gör vad de kan för att fredsavtal inte skall hålla.

Betydelsefull läsning för lärare som vill föra in fakta i undervisningen. Databasen är flitigt använd i många olika sammanhang (media, utrikesdepartement, tankesmedjor etc.) runt om i världen. Viktigt att notera är att encyklopedin/databasen finansierats med svenska statliga forskningsmedel vilket medför att alla data/fakta är gratis tillgängliga, på såväl på nätet som i mobilen.

Du hittar databasen här

FN-föreningen i Falun, IOGT-NTO och Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet anordnar föreläsning med Peter Wallensteen måndagen den 25:e januari klockan 19:00, platsen är Gamla Elverket i Falun. Rubriken på föreläsningen är ”Finns det inte någon ljusglimt? Om läget i världen”.

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Publicerat i Föreningsrelaterat, Forskningsöversikter, Fortbildning, Internationellt, Material och stoff, Statistik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: