Så var det dags igen!

Då så bästa samhällslärarkollegor, då var det dags igen! Ännu ett läsår står för dörren och jag hoppas att det ska bli ett bra och inspirerande sådant.

johan cederVi på FLS ska självklart göra vårt yttersta för att försöka dra vårt strå till stacken. Vi avslutade det förra läsåret med att anordna Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap, som återigen blev ett mycket lyckat och uppskattat arrangemang. Redan under höstens första styrelsemöte inleds planeringen av vårens konferens. Har du idéer om vad konferensen borde ha för tema i år? Tveka inte att höra av dig i så fall – den Lockeska vaxtavlan är ännu oskriven! Skicka ett mejl med ditt förslag till flsriks@outlook.com.

Som många av er kanske märkte under vårterminen har en del frågor med direkt bäring på vår undervisning i samhällskunskap varit aktuella. Exempelvis remitterades utredningen EU på hemmaplan som innehöll förslag om bland annat kursplaneförändringar i samhällskunskapen. FLS delade en del av utredningens bedömningar och motsatte sig andra. Läs FLS remissvar här.

Även från myndighetshåll har det hänt saker med bäring på samhällskunskapen. Viktigast är kanske Skolverkets uppföljning av betygsskalan (och därigenom vissa av kursplanerförändringarna). Läs en tidigare FLS-artikel om det här.

FLS kommer fortsätta att bevaka dessa frågor. Vi i FLS har en viktig funktion att fylla i debatten; som en ideell sammanslutning av professionella samhällskunskapslärare kan vi vara en oberoende röst som står utanför politiska och fackliga skyttegravar. Genom att göra det kan vi också lyfta blicken mot andra, och ibland större, frågor. Det gjorde vi inte minst under våren då vi tillsammans med andra ämneslärarföreningar föreslog att staten bör ta över ansvaret för lärarnas fortbildning. Ett förslag som nu plockats upp i den politiska debatten.

Jag vill avslutningsvis också påminna om betydelsen av att du som medlem i FLS också är med och påverkar FLS verksamhet och framtida inriktning. Det gör du allra bäst på årsmötet som i år preliminärt är bestämt att hållas den 12 november. Vi återkommer självfallet med tid och plats!

Med det sagt, god terminsstart på er!

Johan Ceder,
Ordförande FLS

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Publicerat i Ordförande har ordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: