Save the date!

Härmed ombeds alla FLS-medlemmar att plocka fram sin kalender eller öppna kalender-appen i telefonen, för nu är det dags att markera ett viktigt datum!

Fredagen den 7 april är det dags för årets upplaga av Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap. I år anordnas konferensen i ABF-huset i centrala Stockholm.

Årets konferens kommer att ha en tydligt ämnesdidaktisk prägel och handla om hur vi samhällskunskapslärare omvandlar ämnes- och kursplanemål till faktiskt undervisning: Vad gör vi? Hur gör vi det? Och varför? Under dagen kommer ett antal samhällskunskapslärare att i workshopform delge hur de transformerar olika delar av samhällskunskapsämnet till faktisk undervisning.

Konferensen inleds också med två key-note föreläsningar. Först ut är Hans Albin Larsson, professor i historia och utbildningsvetenskap vid Högskolan i Jönköping. Hans Albin kommer att tala om det ökade policyintresset för ämnesdidaktik och ämnesdidaktisk forskning; var kommer det här intresset ifrån? I vilket sammanhang ska vi förstå det och vilka möjligheter och utmaningar innebär det för oss lärare? Hans Albin har en lång erfarenhet som sakkunnig inom olika utredningar och i Regeringskansliet samt har författat ett flertal böcker om svensk skola, däribland ”Mot bättre vetande – en svensk skolhistoria”. Hans Albin har också själv bakgrund som lärare och var länge ordförande för Historielärarnas förening.

Konferensens andra key-note hålls av Joakim Öberg, även han från Högskolan i Jönköping. Joakim har en bakgrund som lärare i samhällskunskap och universitetsadjunkt vid lärarutbildningen och lade nyligen fram sin licentiatuppsats ”Samhällskunskapens dimensioner: Tio lärare ramar in sitt ämne”I uppsatsen studerar Joakim vilka de viktigaste påverkansfaktorerna är på lärarna när de ska transformera samhällskunskap som skolämne till samhällskunskap som undervisning.

Som vanligt är konferensen gratis för FLS-medlemmar. Medlemsavgiften behöver också vara betald innan konferensen, alternativt gör du det på plats. Övriga betalar 600 kronor. Konferensen kommer att hållas i centrala Stockholm, men vi återkommer om plats när lokalen är slutgiltigt bokad.

Likt tidigare konferenser kommer den att pågå från ca 10:00-16:30, detta så att det går att resa både till och från Stockholm på en och samma dag.

Mer information läggs ut löpande på Rikskonferensens sida här på fls.nu. Här kommer också länk till anmälan att läggas ut inom en snar framtid.

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Tagged with: , , , ,
Publicerat i Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: