”Samhällslärarna går i bräschen” – intervju med FLS nya ordförande

Hej Elias Dietrichson du blev vald till ny ordförande för FLS nyligen – hur känns det?

Det känns fantastiskt att få bli ordförande för samhällslärarna samtidigt lite overkligt. Jag har ju suttit i styrelsen i fyra år och därför är jag ju väl insatt i hur föreningen fungerar och vad vi behöver göra.

Vad är viktigt för FLS att jobba med under det kommande året?

Vårt huvudfokus är vår årliga konferens – Rikskonferensen för samhällskunskapslärare 2018. Vi har som mål att konferensen ska bli så pass väletablerad att den faktiskt anses vara den officiella konferensen för samhällslärare och SO-lärare i Sverige.

Vad vill du uppnå med ditt ordförandeskap?

Jag vill att föreningen fortsätter på den inslagna vägen sedan några år tillbaka. Vi ska vara den förening samhällslärare vänder sig till med en bra och bred webbplats och relevanta fortbildningstillfällen. Vi ska vara en förening för professionen!

Vad kan vi förvänta oss av FLS under året?

Vi ska såklart höras och synas där det är relevant att vi tycker till. Kraft kommer läggas på årskonferensen som sagt. Det är annars valår så det blir nog förhoppningvis fortbildning på det temat. Vi i styrelsen är ideellt engagerade därför är det viktigt att vi lägger energi på rätt saker.

Avslutningsvis till något aktuellt – svenska elever presterar bra i testet ICCS som mäter medborgarkunskaper i ett stort antal länder. Sverige klättrade bland annat mest av alla länder i jämförelse med förra gången testet genomfördes. Vad säger du om det?

 

Det är viktigt att vara stolt över det som lärare i Sverige gör bra. Och visst verkar det vara samhällslärarna som går i bräschen. Det är dock oroväckande att det är så pass stora skillnader i kunskaper beroende på vilken socioekonomisk bakgrund eleven har. Skolans syfte att ge alla elever gedigna kunskaper om samhället är mycket viktig.

Tack och lycka till!

Tack själv.

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Märkta med: ,
Publicerat i Föreningsrelaterat, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: