Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap 2018 – Save the date!

rikskonfÅrets tema för Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap är Valåret i en digital tid – perspektiv och trender.

Konferensen anordnas fredagen den 13/4 i ABF-huset i Stockholm. En dag att boka in redan nu!

Ett viktigt uppdrag för samhällskunskapslärare på olika stadier i den svenska skolan handlar om att undervisa om demokratiska former för deltagande och att fostra unga människor till att bli aktiva samhällsmedborgare. I en föränderlig tid där förutsättningarna för demokratin som styrelsesätt utmanas och där information och politiska budskap tar sig nya former minskar inte betydelsen av skolans demokratiska uppdrag – tvärtom! Skolverket har nyligen förtydligat detta genom förändringar i de styrdokument som undervisningen ska utgå ifrån, det digitala perspektivet har getts större utrymme.

Vid en internationell utblick är det lätt att bli nedslagen, i såväl Nordamerika som Europa ser vi exempel på ett förändrat debattklimat där polarisering och populism breder ut sig. I Sverige kämpar de politiska organisationerna för att rekrytera nya, och behålla tidigare, medlemmar. Sociala medier förändrar det sätt på vilket vi människor kommunicerar och gränsen mellan sanning och lögn suddas ut. Fake news har blivit ett begrepp. Vilka är då de nya förutsättningarna och vilka implikationer kan det få för lärares undervisning? Vad betyder det för skolan?

Föreningen Lärare i samhällskunskap kommer ägna den årliga Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap till att, i ljuset av det kommande valåret, tillsammans med forskare, organisationer, myndigheter och professionella lärare diskutera nya utmaningar och möjligheter i klassrummet.

Konferensen riktar sig i första hand till verksamma lärare i samhällskunskap i såväl grundskolan som gymnasiet och vuxenutbildningen men även organisationer eller andra intresserade bjuds in att delta.

Annonser

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Publicerat i Nyheter, Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: