Rikskonferensen 2020

Planeringen inför årets Rikskonferens är i full gång! Anmälan är öppnad och du hittar den här.

Programmet är i princip färdigt och här är en första titt på några av punkterna:

Jennie Sivenbring / Segerstedtinstitutet: Jennie Sivenbring kommer att ge en introduktion till vad som egentligen är kontroversiella frågor! Som knuten till pedagogiska institutionen vid Göteborgs universitet blir det ett pedagogiskt perspektiv. Dessutom arbetar Jennie med Segerstedtinstitutet som arbetar med kunskapsspridning kring våldsutövande ideologier och rasistiska organisationer.

Torbjörn Lindmark / Umeå universitet: Torbjörn Lindmark är knuten till pedagogiska institutionen vid Umeå universitet och deltar just nu i ett forskningsprojekt om hur kontroversiella frågor hanteras i klassrumsundervisning i SO-ämnen. Vi bjuds en dagsaktuell genomgång om forskningsarbetet och resultaten! Mer info finns här.

Mattias Gardell / Uppsala universitet: Nathan Söderblomprofessor i jämförande religionsvetenskap och vetenskaplig ledare vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism vid Uppsala universitet. Hans forskning undersöker spänningsfältet mellan religion, politik och rasism i en rad empiriska fält. Just nu är han aktuell med boken Den ensamme terroristen?

Hotet från ensamagerande terrorister ökar. Så också i Sverige. Vad drev Rakhmat Akilov, Anton Lundin Pettersson, Peter Mangs och Taimour Abdulwahab att döda för att nå politiska mål? Vad får en människa att attackera ett flyktingboende, en moské, en synagoga, en romsk boplats? Den ensamme terroristen? är en skakande och grundligt underbyggd redogörelse för den våg av dödligt politiskt våld som skruvat upp oron i landet. Hur skall vi förstå utvecklingen? Är den ensamme terroristen verkligen ensam?

Dessutom kommer Rikskonferensen att innehålla ytterligare ett par programpunkter som vi återkommer till!

FLS är en fristående ämneslärarförening. Vi vill vara en samlande kraft för samhällslärarkollegiet. Här kan du finna inspiration, gemenskap & fortbildning

Publicerat i Fortbildning, Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: