Styrelsen

Oscar-Bengtsson-profilbild-ConvertImage

Ordförande

Oscar Bengtsson

Gymnasielärare i samhällskunskap och företagsekonomi på Hedda Anderssongymnasiet i Lund.

Sekreterare

Johan Ceder

johan_ceder_svartvit

Tidigare gymnasielärare i samhällskunskap och historia på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg (Kunskapsförbundet Väst). Intresserad av det mesta som rör skolans värld. Tror på en stark profession grundad i gedigna ämneskunskaper och relevant forskning.

Twitter: @JohanCeder

Skattmästare

Elias Dietrichsonelias_fls

Undervisar i samhällsorienterande ämnen på Hagalyckebyskolan i Haninge. Samhällskunskap är ett viktigt ämne för att utmana elevernas världsbild och bygga kritiskt tänkande. Speciellt intresserad av policyfrågor och vetenskapliga metoder.

Twitter: @EliasDie

Ledamot

Marie-Louise Klevestedt

Jag arbetar som gymnasielärare sedan 1994. Sedan 2005 arbetar jag på UddevallaMarie-Louise Klevestedt
gymnasieskola och undervisar i samhällskunskap och historia på ett samhällsvetenskapligt program med internationell riktning. Jag är även Skolambassadör för EU sedan 2010 och ansvarar också för EPAS – Europaparlamentets ambassadörsskola. Läraryrket är ett dynamiskt och spännande uppdrag. Det är fantastiskt att möta unga vuxna och få visa dem den bredd som det tvärvetenskapliga samhällsämnet består av. Allt från statsvetenskap till nationalekonomi, sociologi, kulturgeografi, filosofi och historia. Samhällskunskap är ett ämne som engagerar. Det gäller att ställa rätt frågor och använda den didaktik och metodik som fångar elevens nyfikenhet. I klassrummet gör vi resan tillsammans och undersöker aspekter utifrån styrdokumenten där vi medvetandegör vad eleverna behöver veta för att bli engagerade och aktiva samhällsmedborgare. Jag brinner för skolutveckling och goda möten.

Ledamot

CarinaNatur%2cVästermalmCarina Lundin

Legitimerad gymnasielärare i svenska, samhällskunskap och filosofi, men undervisar bara i de två förstnämnda ämnena, och tro mig – det räcker! Jobbar på Västermalm, Sundsvalls gymnasium där jag undervisar på
naturvetenskapligt program och företrädesvis på inriktningen natur och samhälle. Jag är skolambassadör för EU och innehar också ett försteläraruppdrag i svenska som väl egentligen är mitt första ämne, men har också fått det ärofyllda uppdraget att ingå i denna styrelse. Brinner för skola och skolutveckling men ägnar annars fritiden åt djur i alla tänkbara valörer. Valde samhällskunskap som ämne då det är ett ämne som ständigt förändras och som vi alla lever i ”tjugofyra-sju”, som eleverna skulle sagt. Och så passar det ju så bra för samarbete med svenskläraren!

Ledamot

Johan Sandell

Legitimerad gymnasielärare som undervisar i samhällskunskap och historia på JSEuropaskolan  i Strängnäs.  Har tidigare arbetat på högstadiet. Jag undervisar i huvudsak på ett samhällsvetenskapligt spetsprogram med inriktning mot demokrati och mänskliga rättigheter. Är också förstelärare med ansvar för betyg och bedömningsfrågor. Att undervisa i ett ämne som ständigt är närvarande i vardagen och att dagligen få möta elever som ställer vår tids viktiga frågor är en inspirerande utmaning. I förordet till skolskriften Medborgarkunskap från 1929 beskrivs hur ”…undervisningen möjliggör för dem (läs: eleverna) att leva sig in i samhällsutvecklingen” och det är något jag alltjämt tycker fångar ämnets kärna.

Förste ersättare

Kajsa Dahlqvist

Fredrik Larsson

Valberedning

Bo Schefström

5226_Bo_Schefström_Foto_Janne_RunndingJag blev inbjuden till FLS 2004 och har sedan dess varit medlem, suttit i riksstyrelse, fungerat som redaktör och varit ordförande i föreningen. Arbetar i dag som gymnasielärare i Sundsvall och undervisar i samhällskunskap, geografi och sociologi.

Mitt engagemang i föreningen har medfört ett vidgat kontaktnät, fortbildningstillfällen och givetvis fått förmånen att träffa andra engagerade människor som är intresserade av samhällsfrågor i allmänhet och samhällskunskapsämnet i synnerhet. Alla gör vi våra val i livet och jag ångrar inte en sekund mitt engagemang i föreningen för det har bidragit med perspektiv och gett utrymme att öppna många nya spännande dörrar.

DSC_0530Hjalmar Holgersson

Född och uppvuxen i Göteborg med omnejd, just nu boende i Stockholm. Arbetar som SO-lärare på Tallbackaskolan i Solna, tjänstledig från Polhemsgymnasiet i Göteborg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: