Styrelsen

Ordförande

elias_flsElias Dietrichson
Undervisar i samhällsorienterande ämnen på Rudanskolan i Haninge. Samhällskunskap är ett viktigt ämne för att utmana elevernas världsbild och bygga kritiskt tänkande. Speciellt intresserad av policyfrågor och vetenskapliga metoder.

Twitter: @EliasDie

**

Sekreterare

Pontus Bäckströmpontus

Bakgrund som gymnasielärare i samhällskunskap och filosofi. Har därefter arbetat som utredare på Lärarnas Riksförbund och arbetar numer som utredare och statistiker på Skolinspektionen i Stockholm. Har ett stort intresse för forskning och metodfrågor. Får svår ”längta-tillbaka-till-undervisningen”-ångest när övriga styrelseledamöter i FLS pratar om deras undervisning.

**

Skattmästare

Oscar Bengtsson

**

LedamotevaSB

Eva Svensson Berglund

Arbetar som lärare i samhällskunskap och historia på Komvux i Sundsvall, har tidigare arbetat på Sundsvalls gymnasium. Samhällsfrågor är viktiga för mig och jag anser att ämnet samhällskunskap blir allt viktigare då det ger elever möjligheter att orientera sig och ta ansvar i en allt mer komplicerad värld.

**

Ledamot

CarinaNatur%2cVästermalmCarina Lundin

Legitimerad gymnasielärare i svenska, samhällskunskap och filosofi, men undervisar bara i de två förstnämnda ämnena, och tro mig – det räcker! Jobbar på Västermalm, Sundsvalls gymnasium där jag undervisar naturvetenskapligt program och företrädesvis på inriktningen natur och samhälle. Jag är skolambassadör för EU och innehar också ett försteläraruppdrag i svenska som väl egentligen är mitt första ämne, men har också fått det ärofyllda uppdraget att ingå i denna styrelse. Brinner för skola och skolutveckling men ägnar annars fritiden åt djur i alla tänkbara valörer. Valde samhällskunskap som ämne då det är ett ämne som ständigt förändras och som vi alla lever i ”tjugofyra-sju”, som eleverna skulle sagt. Och så passar det ju så bra för samarbete med svenskläraren!

**

Ledamot

johan_ceder_svartvitJohan Ceder

Tidigare gymnasielärare i samhällskunskap och historia på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg (Kunskapsförbundet Väst). Intresserad av det mesta som rör skolans värld. Tror på en stark profession grundad i gedigna ämneskunskaper och relevant forskning.

Twitter: @JohanCeder

**

Ledamot

sofie1.pngSofie Wahlström

Lärarstudent, klar med studierna till sommaren -17, med ämnena samhällskunskap och engelska. Mitt hjärta klappar lite extra för diskursanalys, undervisning av nyanlända och nationalekonomi. Uppvuxen i Halland men finns nu i Stockholm.

**

12359421_10153135864361714_940305805_oFörste ersättare

Josefin Ståhlberg

** 

Andre ersättare

Bengt Ekberg

**

Valberedning

Bo Schefström

5226_Bo_Schefström_Foto_Janne_RunndingJag blev inbjuden till FLS 2004 och har sedan dess varit medlem, suttit i riksstyrelse, fungerat som redaktör och varit ordförande i föreningen. Arbetar i dag som gymnasielärare i Sundsvall och undervisar i samhällskunskap, geografi och sociologi.

Mitt engagemang i föreningen har medfört ett vidgat kontaktnät, fortbildningstillfällen och givetvis fått förmånen att träffa andra engagerade människor som är intresserade av samhällsfrågor i allmänhet och samhällskunskapsämnet i synnerhet. Alla gör vi våra val i livet och jag ångrar inte en sekund mitt engagemang i föreningen för det har bidragit med perspektiv och gett utrymme att öppna många nya spännande dörrar.

DSC_0530Hjalmar Holgersson

Född och uppvuxen i Göteborg med omnejd, just nu boende i Stockholm. Arbetar som SO-lärare på Tallbackaskolan i Solna, tjänstledig från Polhemsgymnasiet i Göteborg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ FLS på Twitter!
%d bloggare gillar detta: